Kom werken bij Studio Bereikbaar

Wij werken aan de bereikbaarheid en ruimtelijke inrichting van een mooier en beter Nederland. We zijn een hecht team van 15-20 ambitieuze mobiliteitsexperts, stedenbouwkundigen, data-specialisten en planologen. Kom jij ons team versterken? Bij Studio Bereikbaar krijg je vanaf de start de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en in projecten het verschil te maken.

Over onze projecten

We werken binnen de thema’s bereikbaarheid en verstedelijking. Steeds vaker adviseren we daarbij ook integraal over klimaatadaptiviteit, energietransitie, groen, water, woningbouw en mobiliteit. We kijken altijd vanuit verschillende schaalniveaus naar ruimtelijke vraagstukken. Onze manier van werken kenmerkt zich door: echt willen begrijpen hoe het zit, data-driven, ontwerpend onderzoeken en beslisinformatie centraal zetten. We werken veel voor de grote steden, stedelijke regio’s, provincies en het Rijk, en vaak aan de meest strategische en bepalende projecten. Werken bij Studio Bereikbaar is inhoudelijk dus super uitdagend en je komt op veel plekken waar ‘het verschil gemaakt kan worden’. Vanaf je start bij Studio Bereikbaar draai je vol mee in projecten in een verantwoordelijke rol. Je werkt veel op projectlocaties, samen met opdrachtgevers of in integrale teams.

Wij werken als zelfsturend team

Ons team is in hoge mate zelfsturend. We hebben geen overhead of directie, maar organiseren alles zelf. Verwerving van opdrachten, samenstellen van projectteams, zorgen voor voldoende inkomsten, invulling van de website of ontwikkeling van nieuwe producten; het team beslist en organiseert. We zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld. Er is een informele sfeer en we werken met een vrij jonge club. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. We dagen je vanaf de start uit om je snel te ontwikkelen. Vanaf dag 1 doe je mee en beslis je mee in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Wij werken vanuit een fijn kantoor in het Groothandelsgebouw in Rotterdam (pal naast het centraal station). We hebben een informele bedrijfscultuur en er is ruimte voor humor op de werkvloer. Zo nu en dan organiseren we een gezellige borrel, activiteit of etentje en elk jaar gaan we een weekendje weg om een (onbekende) stad te verkennen.

Wij zijn op zoek naar jou

Bij Studio Bereikbaar zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Heb jij een intrinsieke motivatie om Nederland mooier en beter te maken en een visie wat jij daaraan kan bijdragen? Vind je het leuk om samen te werken, ben je naast de inhoud geïnteresseerd in hoe mensen, processen en organisaties werken en vind je het leuk om je bijdrage te leveren aan onze zelfsturende organisatie?

Jouw profiel

Herken jij je (deels) in één van onderstaande profielen en spreekt het je aan? Neem dan contact met ons op!

  • Stedenbouwkundige/ (ontwerpend) planoloog. Je hebt een brede interesse in verstedelijking, bereikbaarheid, stadseconomie, landschap en klimaat. Je wilt begrijpen hoe mensen stad, land en infrastructuur écht gebruiken, benutten en veranderen. Je hebt gevoel voor maat en schaal en wisselt ontwerp en onderzoek op grote schaal (regio, stad en buurt) moeiteloos af met de kleinere schaalniveaus (buitenruimte en bouwblok).
  • Data-analist. Je bent thuis in het uitvoeren van data-analyses en het integreren van analyses. Je bijt je graag vast in de brede data-vraagstukken die onze werkvelden typeren en bent innovatief op zoek naar nieuwe instrumenten, concepten, algoritmen en tools.
  • Adviseur mobiliteit en verstedelijking. Je hebt affiniteit voor mobiliteit, ruimtelijke economie en integrale verstedelijkingsvraagstukken. Je vindt het leuk om vanuit de inhoud te adviseren en om adviezen binnen de organisatie van een opdrachtgever te laten landen.
  • Thematrekker energie, water en klimaat. We zien dat naast mobiliteit en verstedelijking de thema’s energie, water en klimaat de grote transitievraagstukken zijn voor het ruimtelijk domein. Je hebt ruime ervaring binnen (één van) deze thema’s en interesse om deze een volwaardige positie te geven binnen ons bedrijf.

Meer weten over werken bij Studio Bereikbaar? Neem dan contact op met Marloes: 06 42 98 90 48 of marloes.brands@studiobereikbaar.nl

Op zoek naar een stage, afstudeerplek of bijbaan?

Bij Studio Bereikbaar bieden we een dynamische en uitdagende stageomgeving voor enthousiaste stagiairs en afstudeerders. Onze projecten richten zich op de boeiende thema’s van bereikbaarheid, verstedelijking en ruimtelijke kwaliteit waarbij we ook steeds vaker integraal adviseren over klimaatadaptiviteit, energietransitie, groen, water, woningbouw en mobiliteit. Als stagiair krijg je bij ons de kans om niet alleen jouw ideeën over onderwerpen en thema’s in te brengen, maar wij denken ook graag met je mee. Onze aanpak omvat een diepgaand begrip van de materie, data-gedreven onderzoek, en een focus op ontwerp en beslisinformatie. Je kan bij ons afstuderen en/of werkstudent worden. Je zult dan betrokken zijn bij strategische en bepalende projecten voor grote steden, stedelijke regio’s, provincies en het Rijk.

Meer weten over een stage, afstudeerplek of bijbaan bij Studio Bereikbaar? Bel of mail Isabel: 06 10 88 53 47 of  isabel.liedtke@studiobereikbaar.nl