Serious Game Cities on the Move

Een spel dat de verbinding tussen benodigde dichtheid (vraag) en OV-aanbod duidelijk maakt

Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Locatie

Den Haag - Westland

Het spel in het kort

We hebben een serious game ontwikkeld genaamd Cities on the Move. Het leert je op speelse wijze wat er nodig is voor regionale groei en voor een schaalsprong in het openbaar vervoer. Overheden hebben elkaar nodig, moeten samenwerken en keuzes maken om te verdichten rondom de OV-knopen. Naast de strategische keuzes, gebeuren er ook zaken waar men minder invloed op heeft: verlies van draagvlak onder bewoners, besluiten vanuit het Rijk of een economische crisis. Welk team lukt het om in vijf rondes de regio zo goed mogelijk te laten groeien?

Tussentijds testen

Spelen met raadsleden

Toepassing voor gemeente Den Haag en gemeente Westland

De wens bestaat om een lightrail te realiseren tussen Den Haag en Westland. Wat is hier voor nodig? Hoe komen we tot voldoende in- en uitstappers? Welke raakvlakken zijn er om de stap naar een lightrail te zetten?Het spel is gespeeld tussen gemeenteraadsleden van zowel Den Haag als Westland en bedoelt om op speelse wijze kennis te nemen van de uitdagingen rondom de ontwikkeling van een nieuwe OV-verbinding. Het spel is speciaal ontwikkeld voor deze opdracht.

Artikel in het AD

In oktober 2021 is het spel gespeeld tussen raadsleden van gemeente Den Haag en gemeente Westland. Het Algemeen Dagblad heeft er een artikel over geschreven.