Vacature: data-analist

Aantal uur: 32 - 36 uur per week

Locatie: Rotterdam

Ken jij de ins en outs van data? Ben jij zowel goed in het analyseren én beheren van data? Wil jij eigenaar worden van data die écht effect heeft op de ruimte en mobiliteit in Nederland? Aarzel dan niet om te solliciteren, want Studio Bereikbaar zoekt een data-analist/informatiebeheerder.

Je rol binnen het team

Jouw functie is veelzijdig én van onmisbare waarde binnen het team als analist en beheerder van onze data. Je bent de spil van data-analyses binnen het team, waarbinnen je cruciale analyses uitvoert in samenwerking met je collega’s of naar eigen initiatief. Je waarborgt de toegankelijkheid en kwaliteit van onze data, en neemt zelfstandig actie om onze databehoefte te begrijpen en te vervullen. Je bent op de hoogte van beschikbare data en ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en ruimte in Nederland, waardoor je waardevolle inzichten kunt genereren voor onze projecten.

Welke werkzaamheden horen daarbij?

  • Data-analyse: Je analyseert grote en multidimensionale (geo-)datasets gerelateerd aan mobiliteit, ruimtelijke ordening, demografie, economie en andere relevante domeinen.

  • Geodata-visualisatie: Je visualiseert resultaten van geo-analyses met behulp van (Q-)GIS.

  • Automatiseren van analyses: Je gaat aan de slag met het automatiseren van veelvoorkomende analyses met behulp van nieuwe instrumenten, tools en algoritmen.

  • Datastructuur opzetten en beheren: Je zorgt voor een efficiënte, veilige en toegankelijke datastructuur.

  • Lokale data-encyclopedie: Je hebt een brede kennis van de beschikbare data binnen onze organisatie, en weet deze eff ectief toe te passen in projecten.

  • Implementatie: Je weet welke (interne) data-innovaties relevant zijn voor nieuwe projecten en kan

Jouw profiel

  • Je hebt (minimaal 2 tot 3 jaar) ervaring met het analyseren van data.

  • Momenteel is onze infrastructuur gebaseerd op PostgreSQL/PostGIS, Visual Studio/C#, R, Python, QGIS en QlikView, kennis hiervan is een pre. Je weet wat er nodig is om een goede datastructuur op te zetten en te beheren.

  • Je hebt aff initeit met het domein van mobiliteit of ruimtelijke ordening

  • Je kan goed werken in teamverband

Interesse?

Wil je jouw expertise inzetten om gedegen, datagedreven inzichten te genereren die écht effect hebben op beleid in Nederland? Solliciteer dan nu! Stuur dan een CV met motivatiebrief per mail naar marloes.brands@studiobereikbaar.nl. Heb je nog vragen of wil je aanvullende informatie krijgen, neem dan telefonisch contact op met Marloes Brands (06 42 98 90 48).

Ons aanbod

Studio Bereikbaar biedt je de unieke combinatie van een compact team waarin je snel verantwoordelijkheid hebt én werkt aan bepalende topprojecten voor Rijk, provincies, stedelijke regio’s en grote steden. We dagen je uit daar vanaf dag één vol aan deel te nemen en snel te groeien. Dat geldt zowel binnen projecten als in je rol in het zelfsturende team en het bedrijf. Dat doen we in een vooruitstrevende, innovatieve en fijne werkomgeving. We bieden een jaarcontract met de intentie om na een jaar een vast contract aan te gaan. Marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden (bonusregeling, OV-kaart, telefoon/laptop). We zorgen voor coaching naar behoefte, aansprekende opdrachten en verdere (interne) opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij Studio Bereikbaar veel vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen en projecten te doen in jouw interessegebied.

Studio Bereikbaar: wie zijn wij?

We zijn een team van 18 ambitieuze stedenbouwers, planologen en verkeerskundigen. Wij werken vanuit een fijn kantoor in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. We werken op de thema’s bereikbaarheid en verstedelijking. Steeds vaker adviseren we ook integraal over klimaatadaptiviteit, energietransitie, woningbouw en mobiliteit. We kijken op verschillende schaalniveaus naar ruimtelijke kwesties. Onze manier van werken kenmerkt zich door; echt willen begrijpen hoe het zit, data-driven, ontwerpend onderzoeken en beslisinformatie staat centraal stellen. Zie op onze projecten en innovatie pagina voor praktijkvoorbeelden. We werken veel voor de grote steden, stedelijk regio’s, provincies en Rijk. En vaak aan de strategische en bepalende projecten. Werken bij Studio Bereikbaar is inhoudelijk dus super uitdagend.

Het team is in hoge mate zelfsturend. We hebben geen overhead of directie, maar organiseren alles zelf. Verwerving van opdrachten, samenstellen van projectteams, zorgen voor voldoende inkomsten, invulling van de website of ontwikkeling van nieuwe producten; het team beslist en organiseert. We zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld, de omgang is informeel en we zijn een prettige en vrij jonge club. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en met een leuk plan krijg je altijd collega’s mee. Vanaf je start bij Studio Bereikbaar draai je vol mee in projecten in een verantwoordelijke rol. Je doet mee en beslist mee in de dagelijkse bedrijfsvoering.