Ik ben Younes, geograaf van oorsprong, en adviseur mobiliteit en ruimte bij Studio Bereikbaar. Met data, vooral geodata, breng ik snel mobiliteitssystemen visueel tot leven. Ik ben gefascineerd door opgaven op het snijvlak van menselijk gedrag en ruimte, en heb hierin vooral interesse in het analyseren en verbeteren van OV-netwerken.

Ik ben ervan overtuigd dat er ingrijpende veranderingen nodig zijn in ons mobiliteitssysteem. Aan de hand van strategische ruimtelijke interventies hoop ik nieuw mobiliteitsgedrag uit te lokken dat ons een stap verder brengt in de nodige omschakeling naar duurzame mobiliteit. Verandering doet altijd een beetje pijn, maar door actief op participatie in te zetten en het belang van transities uit te blijven leggen, hoop ik die te verzachten.

Als betrokken adviseur denk ik grondig mee om gedegen keuzes te maken en haal ik inspiratie uit bewezen succesrecepten in het buitenland, waaruit Nederland waardevolle lessen kan trekken. In ons strak gereguleerde, tot op de puntjes gemanicuurde landje, moeten we de mens centraal stellen en out-of-the box denken om uitdagingen het hoofd te bieden. De loopstromen over een piazza in Italië of een charmant kabelbaantje lijken daarbij banaal, maar zijn een schatrijke inspiratiebron om tot nieuwe oplossingen te komen. Met oog voor detail én door de dwarsverbanden te leggen, streef ik ernaar in een nauwe, persoonlijke samenwerking tot een gedragen oplossing en eindproduct te komen.

Favoriete projecten van Younes:

Opstellen en implementeren van mobiliteitsplannen