Fietsen in de buitenwijken van Parijs is niet altijd een aangename ervaring. Toen ik me dit besefte als 15 jarige zette mij dit ertoe aan om actief te worden in een fietsvereniging en Internationale Ruimtelijke Ontwikkeling te gaan studeren in Breda. Mijn doel was om te begrijpen welke factoren, naast fietsen, bijdragen aan het leefbaarder en duurzamer maken van een stad. Duurzaamheid is altijd een focuspunt voor mij geweest, en ik kon dit thema effectief integreren in mijn studie door me in te zetten voor projecten gericht op rechtvaardigheid in de energietransitie, het bevorderen van alternatieven voor de auto en klimaatadaptatie.

Mobiliteit blijft mij fascineren, vooral nu ik bij Studio Bereikbaar afstudeer op het gebied van het meetbaar maken van mobiliteitstransities. Daarnaast werk ik een dag in de week aan de projecten van Studio Bereikbaar.

Ik heb ook een passie voor grafisch ontwerp en maak video’s over stedenbouw en fietsen (in het Frans). Talen speelden trouwens ook altijd een rol, omdat ik dankzij mijn beheersing van het Frans, Duits, Nederlands en Engels documenten in deze vier talen kan lezen. Dit is bijzonder nuttig om inspiratie te putten uit verschillende contexten en breder te kijken en denken dan de gebruikelijke grenzen.